Dia de l'arbre en el CEIP Max Aub

 En el CEIP MAX AUB varem preparar diverses activitats per a celebrar el dia de l'arbre. Volíem transmetre al nostre alumnat, que viu en un entorn urbà, el respecte i l'amor per la naturalesa.

El 31 de gener en infantil cada classe va visitar l'arbre que havia plantat el curs anterior al pati nou i li va posar nom. Van homenatjar a Wangari Maathai (Dona Arbre),  Premi Nobel de la Pau 2004 per dedicar-se a plantar 30 milions d'arbres a Kenya i fundadora de Green Belt Movement. Després van dibuixar el seu arbre i van visitar l'hort, on varen diferenciar un nesprer, una llimera i una platanera.

L'alumnat de primer i segon de primària va fer murals a les portes de cada aula amb fotos d'arbres i frases boniques d'ells. També van baixar a l'hort a pintar amb aquarel·les i fang. Allí varen descobrir l'evolució dels cultius d'hivern: cebes, carlotes, raves, encisams, espinacs, pésols, faves…

Els xiquets i xiquetes de tercer i quart van triar un arbre del col·legi, van investigar les seues característiques i van dissenyar un cartell informatiu, que després van penjar i van dibuixar.

Els majors del centre van relacionar el dia de la Pau i l'Arbre a través de la figura de Wangari Maathai. L'alumnat va estudiar la seua biografia, les frases significatives dels seus discursos. Es van fer murals i es va cantar i ballar una cançó sobre ella. A més, cinqué i sisé també va elaborar i va llegir en l'arbreda del pati un poemari en valencià i castellà amb la temàtica d'arbres: L'Olmo de Machado, L’Arbre Vell de Marc Granell; i més poemes de Carles Salvador i Max Aub, per descomptat.


Us convidem a veure el nostre vídeo sobre el dia de l'arbre!



No hay comentarios:

Publicar un comentario