La collita d'olives al IES Juan de Garay

A l'IES Juan de Garay tenim una olivera al pati i aquest és el segon any que arrepleguem les olives amb l'alumnat de 3r i 4t d'ESO per tal de preparar-les. Una vegada arreplegades, les vam deixar a remullar en aigua de pluja (arreplegada al nostre bidó en les pluges de setembre) per tal de que pergueren l'amargor. Teníem 4 poals d'olives i, durant més d'un mes, aquests grups s'han anat turnant per canviar l'aigua quasi diàriament.

Finalment, el passat 27 de novembre el mateix alumnat va preparar les seues olives en pots de cristall amb l'aigua en salmorra i afegint aromàtiques com la herva oliva, el romaní i  el timó. L'alumnat ha gaudit de l'experiència i ha vist un dels usos de les aromàtiques que creixen al nostre hort. Però també han reflexionat sobre la dificultat del procés i com d'important és ser constant i cuidadós amb les cadenes de treball en equip. Si algú s'oblidava de canviar l'aigua dels poals, podia fer mal bé el treball de la resta!


Ara tenen 15 días en els quals les olives continuaran en conserva, fins a que, tal i com ells comentaven, trauran les olives preparades per ells i elles en algun dels menjars Nadalencs.

El professorat de l'IES ha pogut comprar alguns dels pots de més que sobraren i  han  encoratjat a l'alumnat per a que l'any que ve s'animen a fer també oli i vendre-ho, el que els permetrà obtenir més ingressos per a la seua festa de fi de curs!

No hay comentarios:

Publicar un comentario