Projecte Nius de barri de Escuelas San José Jesuitas València

En que consisteix el projecte?

Nius de barri naix com un projecte d’àmbit interdisciplinari que aspira a oferir al nostre alumnat una perspectiva global de la ciutat que habitem, així com propiciar una sensibilització per la natura que ens envolta amb l’objectiu de respectar-la i preservar-la. 

Partim de la convicció que la ciutadania, ha de ser agent actiu per afavorir l’equilibri de l'ecosistema urbà, i per poder fer-ho ha de reconèixer-lo, valorar-lo i posar en marxa els seus mitjans per cuidar-lo.

Hem fet un treball d’aproximació a l’entorn, investigació de les aus insectívores migratòries i construcció de caixes niu per facilitar el pas de aquestes per la nostra ciutat, emprant materials reutilitzats.

Amb el projecte Nius de Barri adoptem el lema: «pensa globalment, actúa localment» acompanyant al nostre alumnat en el procés de descobriment, valoració i compromís amb l’ecosistema que ens envolta i amb els barris que habitem.


Objectius del projecte

  • Observar i percebre l'entorn de barri i la ciutat des de diferents punts de vista.
  • Desenvolupar el pensament analític i crític per analitzar, comprendre i interpretar l'entorn.
  • Comprendre com la biodiversitat urbana aporta múltiples beneficis que milloren la nostra qualitat de vida: ofereix importants serveis ambientals, afavoreix la nostra salut física i mental, i facilita l'establiment de vincles amb la natura.
  • Dissenyar i construir caixes-niu amb materials reciclats com a forma d'afavorir la biodiversitat en l'entorn escolar i el barri.
  • Planificar, elaborar documentació i auto-avaluar el compliment de les especificacions establertes als plánols.




Més informació del projecte a la nostra web:

Nius de barri