Estació meteorològica i menjadors per a ocells en I.E.S. Sant Jordi

Aquesta setmana a l'IES Jordi de Sant Jordi hem aconseguit acomplir dues de les fites per a aquest curs: instal·lar una estació meteorològica i posar menjadors per a pardals.

Estació Meteorològica:

Ja tenim l'estació meteorològica instal·lada a la terrassa del centre, i es poden consultar les dades des de l'aplicació weather cloud (també en valencià) a https://app.weathercloud.net/d2704650445 o al nostre blog.

Pensem que el coneixement del temps és imprescindible per a poder planificar les tasques de l'horta. Però a més a més tenim ara l'excusa de vincular el projecte en continguts curriculars de les assignatures:
- Des de Biologia i Física i Química per a explicar l'atmosfera i el clima, així com el mètode científic (hipòtesis de treball, arreplegada de dades, anàlisis i conclusions).
- Des de Matemàtiques per a fer estadística i anàlisis de dades
- Des d'informàtica per a treballar les dades en fitxers de dades ( fulls de càlcul, fitxers csv, etc) i per a programar webs i aplicacions per a oferir les dades del temps


Menjadors de pardals:

Diferents especialistes ens han parlat de la quantitat d'espècies ornitològiques que venen a visitar el nostre pati. Així va ser com vam fer el projecte de construir caixes niu, però no totes les especies nidifiquen fàcilment en el nostre centre, així que els hem ofert serveis de "menú sense pernocta", amb l'intenció de poder crear una guía d'observació de pardals.
Creiem que augmentar la biodiversitat dins del centre afavoreix tots els processos biològics, entre altres el de l'hort.

Podeu trobar més informació al nostre blog:

https://aujordi.blogspot.com/2020/01/27120-estacio-meteorologica-i-menjadors.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario