Triturat de les restes de la poda municipal en els horts escolars

La secció de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de València, que és qui gestiona els residus que genera la poda dels jardins de la ciutat, està fent costat als horts escolars mitjançant l'aportació de triturat de les restes de branques i fulles que es generen dia a dia en el seu treball. D'aquesta manera es completa un important cicle de reciclatge de la matèria orgànica, sense necessitat de transport a l'exterior, i revertint directament els serveis ambientals que ens aporta el maneig adequat d'aquests residus a la nostra ciutat.

Les restes de poda triturats són un excel·lent material indicat per a embuatar el sòl, la qual cosa permet reduir l'evaporació de la humitat en un 70% a més d'evitar la proliferació d'herbes adventícies. Amb el temps també ajuda a la regeneració de sòls empobrits, millorant la seua estructura i capacitat d'infiltració, i per tant, la retenció de l'aigua de pluja. Això d'una banda redueix les necessitats de reg de la vegetació, i per un altre contribueix a la restauració dels mantells aqüífers en el subsol, sense oblidar que després d'episodis de pluges torrencials, com més gran siga la superfície d'infiltració d'una població, menor serà el risc d'inundació per escolament.

A més aquest material ric en fibres i restes llenyoses, actua com un excel·lent estructurant per a afegir a les compostadores, aportant la part seca, fibrosa i rica en Carboni, que sovint escasseja en les aportacions de matèria orgànica de les cuines, i que resulta imprescindible perquè el procés de compostatge es duga a terme en perfectes condicions i obtenint un producte resultant d'alta qualitat.


Des de la xarxa d'Horts Escolars de València agraïm aquesta labor del Servei de Parcs i Jardins i el suport que ens brinden portant el triturat fins als col·legis.

No hay comentarios:

Publicar un comentario