Menja't Orriols

El passat 20 de gener férem la primera entrega dels productes ecològics cultivats pels alumnes de l'IES ORRIOLS per a les associacions del barri d'Orriols, dins de la campanya “Menja't Orriols”. Vam collir tirabeques, bledes, penques de card, encissams fulla de roure i maravilla d'hivern i més coses. Les primeres associacions en vindre van ser “África en el corazón” y “Dones d'Orriols” i la "Asociación de vecinos y vecinas del barrio de Orriols-Rascanya". En succesives edicions anirem col·laborant en més associacions del barri. La propera collita està prevista per a la setmana del 8 al 12 de gener.

La idea va sorgir de una conversa entre Inma Cardona la vicedirectora de l'IES ORRIOLS i Josep Sánchez cap del departament d'Agrària, al voltant de fer una col·laboració entre l'institut i el teixit associatiu del barri. Va ser d'aquesta manera i després de valorar la possibilitat d'instal·lar una nevera comunitària a l'institut quan decidirem que una bona forma de col·laborar amb les famílies del barri era donant la collita d'un dels nostres horts a les associacions presents al barri.

Com que tenim dos horts, un cultivat per l'alumnat de formació professional i altre cultivat per l'alumnat de secundària vam decidir dedicar la collita de l'hort d'FP al projecte “Menja't Orriols” de suport a la gent del barri i la collita de l'hort de secundària destinar-lo al mercat que venim fent a l'institut, any rere any, i que tants bons resultats ens ve donant. És així com mantenim dues iniciatives solidàries i que impliquen a molta gent vinculada amb l'institut, alumnes, famílies, prefessorat, associacions, etc.

La nostra idea és seguir amb aquestes dues iniciatives i encetar altres de noves. Enguany hem plantat una col·lecció de cítrics, hem sembrat blat, avena i cibada, i aquesta primavera volem plantar una col·lecció de vinya. El nostre repte de cara a l'any vinent és fer-ne algun producte el·laborat.

Esperem que aquestes iniciatives puguen serv
ir d'impuls a altres semblats i que la il·lusió per conrear la terra i transmetre aquests coneixements al vostre alumnat estiguen presents al llarg d'aquest curs i els vinents.

¡¡¡¡¡Salut i bones collites!!!!!



No hay comentarios:

Publicar un comentario